Egaliseren vloer voor een goede ondergrond!

egaliserennl-logo

Als jij ervoor kiest om een nieuwe vloer te leggen dan kun je dat over het algemeen zelf doen. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar een pvc vloer dan is dit niet zo lastig. De vloer bestaat namelijk uit stroken die je kunt klikken zodat het goed vast zit. Nu kan er wel een probleem zijn waar jij tegenaan gaat lopen bij het leggen van een nieuwe vloer. Dat is namelijk dat de vloer niet overal gelijk kan zijn. Dit is niet fijn, want dan gaat het niet passen met de stroken of er komen overal deuken in de vloer en geen rechte vloer. Egaliseren vloer is dan een goede oplossing om hiervan af te komen.

Is egaliseren verplicht?

Een vloer egaliseren is zeker niet verplicht en je maakt zelf de keuze of je dit wilt doen of niet, maar het brengt zeker voordelen met zich mee waar jij gebruik van kan maken als jij graag een goede vloer wilt. Bij egaliseren vloer wordt er een vloeistof genaamd egaline over de vloer gegoten en dit zorgt ervoor dat het een gelijke vloer wordt zonder deuken of gaten. Als je dan een nieuwe vloer gaat leggen dan heb je geen last van deuken of gaten die wel in de oude vloer zaten.

Kun je zelf egaliseren?

Een vloer leggen kun je over het algemeen zelf doen, want met klik pvc ben je zo klaar. Nu zijn er vloeren die wat lastiger zijn, maar veel is alsnog wel makkelijk zelf te doen. Nu is dat niet met alles zo, want egaliseren vloer is zelf best wel lastig. Je hebt namelijk best wel wat materialen nodig om dit goed voor elkaar te krijgen en je moet ook nog eens aardig wat ervaring hebben als je wilt dat het goed lukt. Daarom is het handig om te kijken of je het kan laten doen.